Teollinen prosessi-ilmanvaihto

Elintarviketeollisuus ja ilmanvaihto

Eräs merkittävä asiakaskunta on elintarviketeollisuus. Makeisten päällystämisessä on välttämätöntä kontrolloida ilmankosteutta. Mikäli ilmankosteus on liian korkea niin laatu heikkenee ja kappaleet tarttuvat helposti toisiinsa. Jo sokeria varastoitaessa kosteuden on oltava tasapainossa. Sokeri kovettuu ja paakkuuntuu, sekä holvaantuu kuljetusputkistoihin kosteissa olosuhteissa. Kalan ulkopinnan kuivaaminen ennen kylmäsavustamista parantaa tuotteen laatua. Savustusprosessissa aromi pääsee paremmin tunkeutumaan lihaan ja tuote on tasalaatuisempi. Yrttien lisääntyvä käyttö lisää myös kuivauskapasiteetin tarvetta. Ilmankuivaajalaitteiden käyttö kasvien kuivatuksessa nopeuttaa prosessia ja lisää kustannustehokkuutta. Samalla periaatteella sienien, marjojen, juuresten ja hedelmien kuivauksessa käytettävät kuivaajat lisäävät prosessin tehokkuutta ja hygieenisyyttä.

Leipomoiden ilmanvaihto ja pakastehuoneiden huurtuminen

Elintarviketeollisuudessa myös leipomoille hygieenisuus on tärkeää. Ilmankosteutta laskemalla voidaan poistaa 90€ bakteereista. Näin voidaan vähentää lisäaineiden ja säilytysaineiden käyttöä, silti tuotteella on hyvä säilyvyys. Paistettu leipä itsessään säilyy hyvin, mutta kun leipä viipaloidaan ja pakataan on näissä prosesseissa huolehdittava tarkasti ilmankosteudessa, jotta tila olisi steriili, eikä bakteereja pääse tuotteeseen. Samoin juustoloissa alhaiset lämpötilat ja korkeat kosteuspitoisuudet aiheuttavat säilyvyysongelmia. Ilman kuivaus lisää hygieenisuutta

 Hyötyä tuotannossa

  • Tuotteiden säilyvyyden lisäys (tehokkaita tuloksia)
  • Hygieninen jäähdytyskuivaus
  • Sulatusvapaat huurtumattomat pakastehuoneet
  • Pakkausten kosteus

Pyydä tarjous tästä

Sulatusvapaa pakastin

Kuvassa leipomo Rostenin pakastehuone, jossa jäätä ei keräänny koska ilma pidetään kuivana.